Nachtvis-Derde hengel

  Nachtvissen
In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – de NachtVIStoestemming nodig. 
 
Nachtvissen is toegestaan in alle wateren met het symbool in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en de VISplanner. 

Onder ‘nachtvissen’ wordt verstaan: het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst. In natuurgebieden kunnen afwijkende regels gelden!

Schuilmiddelen en tenten
Het is de bevoegdheid van de gemeente om de regels over het gebruik van een tentje of ander schuil- of kampeermiddel te regelen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). 

Als de gemeente het gebruik van een tentje toestaat dan kan de visrechthebbende hieraan – net als bij het nachtvissen – nadere voorwaarden stellen. 

Om te weten of iemand een tentje mag gebruiken, moet dus eerst gekeken worden naar de APV en vervolgens in de schriftelijke toestemming (vergunning) voor het vissen. 

In de gemeente Beverwijk is nachtvissen (het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst) niet toegestaan.

Vissen met drie hengels
Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig. In de gemeente Beverwijk is geen viswater waarin het vissen met 3 hengels is toegestaan.

Meer informatie over nachtvissen en het vissen met 3 hengels vind je hier  Nachtvissen-Derde hengel     

                                               
                   Derde hengel                       Nachtvissen                 Schuilmiddel toegestaan